пятница, 20 декабря 2019 г.

Інформаційна відкритість діяльності психологічної служби

🌐 25.11-10.12. - дата традиційного, щорічного долучення закладу до Міжнародної акції "16 днів проти насильства".

 🎯 📝Соціально-психологічною службою були розроблені заходи, що охоплювали всіх учасників освітнього процесу в садочку.

✅ 👫Взаємодія з дітьми стосувалася розширення та закріплення знань про свої права, про особисті кордони. Діти переглядали серії відеороликів: "Мої правила безпеки", "Кричи! Біжи! Розкажи!", "Безпечні та небезпечні дотики", комунікували, моделювали.
Особливою атмосферою були наповнені заняття "Скринька милосердя"(до Дня волонтера). Діти поринули у світ добра та гарних вчинків. З ніжністю розповідали про свої родини та малювали їх.

✅ 👨‍👩‍👧‍👦Батьки отримали консультативну допомогу з тем: "Насильство в сім'ї не злочин. Ламаємо стереотипи," "Батьки - дзеркало дитини". Дізналися, як навчити свою дитину непомітно показати сигнал про допомогу. Отримали поради "Навчіть свою дитину правила "тут мене не торкатися". Вели діалог анонімно, використовуючи "скриньку довіри".

✅ 👩‍🏫Робота з педагогами здійснювалася в напрямку набуття практичних навичок для підтримки дітей з ПТСР, спілкування щодо видів та ознак насилля. Колеги актуалізували свої знання щодо роботи з дітьми, які проявляють агресію, отримали підбірку корисних посилань з теми "Насилля в сім'ї".